Menu Zpět do eshopu

O balení

Naše firma ORS se zabývá dodávkami balicích strojů, které mají široké využití v potravinářských i nepotravinářských odvětvích. Přečtěte si o tom, proč a jak balit. My vám s tím rádi pomůžeme! 

Co nabízíme?

Dodáváme speciální balicí stroje na balení do hotových misek, vakuových pytlíků a do teplem formované fólie.

Pro různé druhy výrobků lze nakonfigurovat odpovídající vybavení balicího stroje. Ať už se jedná o nejmenší vakuové stroje pro firmy s malou výrobní kapacitou nebo průmyslové podniky požadující vysoký balicí výkon, naši specialisté navrhnou odpovídající řešení.

Proč je balení důležité?

  • chrání naše zdraví
  • zvyšuje trvanlivost výrobků
  • chrání zboží před kontaminací
  • snadný transport
  • funguje jako marketingový nástroj
  • ZDRAVÍ: Obaly potravin a nepotravinářských výrobků plní významnou funkci při zajištění bezpečnosti a zdravotní nezávadnosti, čímž významně chrání naše zdraví.
  • OCHRANA PŘED KONTAMINACÍ: Primárním účelem obalů je především ochrana zboží před kontaminací z okolního prostředí při skladování, přepravě, i vlastním prodeji. Jedná se zejména o kontaminaci cizorodými látkami, kontaminaci mikrobiologickou nebo kontaminaci např. hmyzem.
  • KVALITA: Dalším důvodem, proč balit, jsou i změny barvy, vůně, nebo kvality povrchu potravinářských výrobků. Vhodně zvolený obal svými vlastnostmi eliminuje tato rizika a jako dodatečnou výhodu přináší i zvýšení trvanlivosti potravinářských výrobků, oproti výrobkům nebaleným.
  • TRANSPORT: Balení umožňuje výrobci i spotřebiteli spolehlivý transport produktů a zjednodušení obchodních procedur.
  • MARKETING: Obal jako takový může dobře sloužit k marketingovým účelům a podpoře prodeje.

Druhy balení

  1. Ochranný obal: Základním typem obalu je pouhý ochranný obal, určený pro snadnější transport výrobku na prodejnu, popř. ke spotřebiteli domů.
  2. Vakuové balení: Nejen, že zmenšuje velikost obalu s produktem díky odsátí přebytečného vzduchu, ale zároveň tím již chrání potravinářské výrobky před množením aerobních bakterií. Nevýhodou vakuového balení je zejména mechanické zatížení zabaleného produktu, který tak může měnit svou strukturu, nebo tvar.
  3. Balení s modifikovanou atmosférou uvnitř obalu (MAP): Tyto obaly zajišťují jak mechanickou ochranu, mikrobiologickou ochranu a díky speciálním složení MAP lze přímo ovlivňovat i barvu výrobku. Používají se zejména u balení čerstvého masa. Výrobky nejsou zatíženy vakuem a zachovávají si svůj vzhled i po zabalení.
 

Na vašem soukromí nám záleží

Potřebujeme Váš souhlas s použitím souborů cookies, aby Vám mohli lépe přizpůsobit webové stránky a usnadnit jejich používání. Kliknutím na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s uložením cookies do Vašeho prohlížeče, díky kterým využijete potenciál webu naplno. Podrobnosti najdete na stránce "Informace o cookies".