O tom, jak často ostřit nože a jakou ocílku vybrat, si můžete přečíst v naší sekci Poradna – TADY. Tentokrát si představíme samostatnou kategorii ocílek se standardním tahem. Na e-shopu jich najdete hned několik v různých provedeních. A my vám rádi poradíme s výběrem.
Ideální volba do kuchyňského šuplíku, pro kuchaře amatéry i profesionály. Ocílky se standardním tahem jsou v domácnostech nejoblíbenější, neubírají na materiálu (oproti hrubým ocílkám, u kterých je potřeba nůž ještě doleštit) a udrží vaše nože, kované i lisované, dokonale ostré po pár tazích. Prohlédněte si je všechny.
Pro každého, kdo už na ocílce brousil a ví, jak s ní zacházet. Vybírat můžete z kulatých, na kterých je potřeba udržet správný úhel nebo z oválných – tento typ práci ulehčuje, ocílka má větší třecí plochu a je jednodušší vést po ní nůž ve správném úhlu.
TIP: Pokud se necítíte na ruční broušení s ocílkou, doporučujeme ostřiče a stolní brusky, které mají přednastavený úhel brusných tyček a nemůžete během broušení nic pokazit. Ideální varianta nejen pro začátečníky.
Must-have pro všechny kuchaře a milovníky vaření - CHEF 1905. Univerzální nůž na maso, zeleninu a další suroviny.
Zobrazit produktySpeciální nářezový nůž ze série Superior, vhodný na krájení větších potravin. Univerzální pomocník do každé kuchyně.
Zobrazit produktyNový kuchařský nůž ze série Red Spirit = ideální pomocník do každé kuchyně.
Zobrazit produkty