Ocílky se standardním tahem

O tom, jak často ostřit nože a jakou ocílku vybrat, si můžete přečíst v naší sekci Poradna – TADY. Tentokrát si představíme samostatnou kategorii ocílek se standardním tahem. Na e-shopu jich najdete hned několik v různých provedeních. A my vám rádi poradíme s výběrem.

Čím jsou ocílky se standardním tahem specifické?

Ideální volba do kuchyňského šuplíku, pro kuchaře amatéry i profesionály. Ocílky se standardním tahem jsou v domácnostech nejoblíbenější, neubírají na materiálu (oproti hrubým ocílkám, u kterých je potřeba nůž ještě doleštit) a udrží vaše nože, kované i lisované, dokonale ostré po pár tazích. Prohlédněte si je všechny.

Pro koho jsou standardní ocílky vhodné?

Pro každého, kdo už na ocílce brousil a ví, jak s ní zacházet. Vybírat můžete z kulatých, na kterých je potřeba udržet správný úhel nebo z oválných – tento typ práci ulehčuje, ocílka má větší třecí plochu a je jednodušší vést po ní nůž ve správném úhlu. 

TIP: Pokud se necítíte na ruční broušení s ocílkou, doporučujeme ostřiče a stolní brusky, které mají přednastavený úhel brusných tyček a nemůžete během broušení nic pokazit. Ideální varianta nejen pro začátečníky.  

Další tipy