Grilované ryby s bylinkovým máslem

Grilovací sezóna je tu a s ní i jednoduchý recept na sladkovodní ryby s bylinkovým máslem. Tentokrát jsme použili nože ze série 1905.

Jaké nástroje při přípravě využijete nejlépe:

Grilované ryby s bylinkovým máslem
2 porce
Příprava: 30 minut

Co na ryby?
2 siveny (nebo pstruhy)
olivový olej
máslo
čerstvé bylinky (petrželka, šalvěj)
sůl a pepř

Jak na to?

  • Očistěte ryby nožem. Na bocích je podélně nakrojte. Dovnitř vetřete olivový olej, osolte, opepřete, přidejte celé snítky petrželky. Z vnější části ryby také osolte a opepřete.
  • Rozehřejte gril, ideálně uzavíratelný plynový. Ryby vložte na alobal nebo kámen, přiklopte a nechte 5 minut grilovat. Mezitím nasekejte bylinky, přendejte je do misky k máslu, přidejte sůl a pepř a vidličkou promíchejte.
  • Ryby potřete bylinkovým máslem a opět uzavřete a grilujte dalších 5 až 7 minut. Podávejte se salátem, bramborami nebo bagetkou.

Náš výběr z blogu