Menu Zpět do eshopu

Blog

Jak často ostřit nože ocílkou a jakou ocílku vybrat?

Na eshopu Nože.cz naleznete širokou škálu ocílek, ale k čemu se jaká ocílka vlastně hodí? To bychom vám rádi jednoduše a přehledně popsali v následujících řádcích.

Přečíst si článek

Nejjednodušší recept na tradiční české bramboráky

Milujete klasické bramborové placky? Pak si určitě rádi připravíte spolu se škrabkou a noži F. Dick tyto bramboráky.

Přečíst si článek

Jak na nejlepší zeleninové lečo

Máte doma zásobu rajčat, paprik a cibuli? Připravte si spolu s námi lečo krok za krokem. A pokud máte buřty, dejte je tam taky.

Přečíst si článek

BBQ Session, Jirka Hilgart a nože Premier Plus

Patříte mezi ty, co si léto bez grilování nedokážou představit? Chcete se inspirovat, naučit něco nového a bavit se? Pak nesmíte chybět na BBQ Session 2020.

Přečíst si článek

TRANSFORMERS42, Jakub Bína a Nože.cz

Baví vás kombinace dobrého (a hlavně zdravého) jídla a sportu? Pak určitě znáte Jakuba Bínu, zakladatele úspěšného projektu TRANSFORMERS42, kde se lidi dostávají do formy online.

Přečíst si článek

Grilované ryby s bylinkovým máslem

Grilovací sezóna je tu a s ní i jednoduchý recept na sladkovodní ryby s bylinkovým máslem. Tentokrát jsme použili nože ze série 1905.

Přečíst si článek

MALL Pay na Nože.cz!

Nakupte zboží teď, ale zaplaťte až za 14 dní. S platební metodou MALL Pay zaplatíte do 14 dní po doručení. To vše snadno, rychle a hlavně bezpečně.

Přečíst si článek

Risotto s chřestem

Receptů s chřestem jsou spousty, ale chřestové rizoto je záruka kvality a chuti. Využijte sezóny chřestu a uvařte si ho s námi!

Přečíst si článek

Buřty na pivě

Co se zbylými buřty z čarodějnic? Upečte si buřty na pivě a to podle jednoduchého receptu! Zapečte je s cibulí, loupanými rajčaty, přidejte pivo, které vám snad také nějaké zbylo a nezepomeňte ani na bylinky.

Přečíst si článek

Pečené kuře - jak na něj?

Máte doma kuře? Naporcujte ho a upečte na jednoduchý způsob. Jaké nože a nástroje k tomu budete potřebovat a jak ho upéct, aby bylo perfektní?

Přečíst si článek

Červená čočka s mrkví a rajčaty podle Jarmily Sweet

Zařaďte luštěniny do svého jídelníčku! Skvělý recept na červenou čočku s mrkví a rajčaty podle JarmilaSweet, společně s noži ze série Red Spirit, které si i vy můžete nechat pogravírovat dle vlastního přání!

Přečíst si článek

Vepřové s mrkví a bramborami

Připravte si jednoduchou českou klasiku z pohodlí domova podle našeho receptu. 

Přečíst si článek

Bukaschool a Roman Sejval

Sortiment Friedr. Dick bývá s oblibou používán v kulinářských školách, stejně tak i prestižní Soukromá hotelová škola Bukaschool s.r.o. začlenila naše nože a příslušenství do své výuky. Děkujeme!

Přečíst si článek

Správná údržba a péče o nože F. DICK

K práci doporučujeme používat pouze ostré nože, nejlépe před každým použitím naostřené. Doma lze k tomuto účelu použít ocílku, brusný kámen, nebo vhodné druhy ostřičů. Jednou za čas je vhodné nechat nůž nabrousit odborníkem. 

Přečíst si článek

Playground catering s Honzou Žižkou

Playground catering vystihuje jediné slovo – HRA. A rozhodně ne ledajaká! Hrají PKL – První kulinářskou ligu a to na nejvyšší úrovni. Jejich strategie zahrnuje fair play, kvalitní suroviny a profesionální kuchaře. Již od roku 2010 pilují svou taktiku na domácí scéně.

Přečíst si článek

Kuchař roku 2019/2020 v pražských Letňanech

Soutěž „Kuchař roku 2019/2020“ je pořádána Asociací kuchařů a cukrářů České republiky a je otevřena pro všechny muže a ženy, kteří aktivně pracují v oboru a vystudovali školu s gastronomickým zaměřením.

Přečíst si článek

Jirka Hilgart - Ambasador nožů 1905

Od hudby až ke gastronomii. Jirka Hilgart hrál dlouhá léta v symfonickém orchestru na kontrabas. Láska k jídlu ho dovedla až do finále televizní soutěže Masterchef Česko a u gastronomie už zůstal.

Přečíst si článek

Kulinářské umění a jejich soutěž KU Young Chef

O čem je Kulinářské umění? Jedná se o první on-line video kurzy vaření pro profesionální kuchaře i studenty gastronomických a hotelových škol. Zakladatelem projektu je Jiří Roith. Jeho cílem je povznést Kulinářské umění na maximální možnou míru a podporovat mladé talenty v jejich rozvoji.

Přečíst si článek

Nože.cz na veletrhu For Gastro & Hotel

PVA EXPO PRAHA i letos hostila v pražských Letňanech veletrh For Gastro & Hotel a to v termínu 10. – 13. října 2019. 

Přečíst si článek

Hanka Zeus – Farma Zeusov

Seznamte se s kopytářkou, podkovářkou a chovatelkou koní Hankou Zeus.

Přečíst si článek