Jak na nejlepší zeleninové lečo

Máte doma zásobu rajčat, paprik a cibuli? Připravte si spolu s námi lečo krok za krokem. A pokud máte buřty, dejte je tam taky.

Jaké nástroje při přípravě využijete nejlépe?

Zeleninové lečo
4 porce
Příprava: 45 min

Co na lečo?
500 g slovenských paprik
500 g masitých rajčat
1-2 cibule
2 lžíce oleje nebo sádla
sůl a pepř
4 vejce
petrželka
čerstvý chléb

Jak na to?

  • Oloupejte cibuli a nakrájejte ji. Papriky očistěte a nakrájejte na tenčí plátky, přendejte na talíř. Rajčata nakrájejte na měsíčky a dejte na další talíř. Rozehřej v hrnci olej nebo sádlo, orestujte na něm cibuli.
  • Vmíchejte nakrájené papriky a restujte asi 3 minuty, potom přidejte rajčata, přiklopte a duste do změknutí paprik, asi 10 minut. Osolte, opepřete a rozmíchejte do leča vejce. Krátce poduste, aby se vejce uvařila. Nakonec přidejte nasekanou petrželku a podávejte s čerstvým chlebem.

Náš výběr z blogu