Menu Zpět do eshopu

Nejjednodušší recept na tradiční české bramboráky

Milujete klasické bramborové placky? Pak si určitě rádi připravíte spolu se škrabkou a noži F. Dick tyto bramboráky.

Jaké nástroje při přípravě využijete nejlépe:

Bramboráky se slaninou
4 porce
Příprava: 45 minut

Co na bramboráky?
500 g brambor typu B
2 cibule
100 g anglické slaniny
4 stroužky česneku
1 hrst nasekaného oregana
1 lžíce sušené majoránky
2 vejce
sůl a pepř
hladká mouka na zahuštění
olej na smažení

Jak na to?

  • Brambory oloupejte škrabkou a nastrouhejte, nechte chvilku odstát a poté slijte přebytečnou tekutinu. Nožem oloupejte a nakrájejte nadrobno cibuli a česnek. Slaninu nakrájejte na kostičky. Na pánvi rozehřejte olej, orestujte cibuli, česnek a slaninu dozlatova, odstavte a nechte trošku vychladnout.
  • Směs z pánve přidejte k nastrouhaným bramborám, vmíchejte vejce, bylinky, sůl a pepř. Podle potřeby zahustěte hladkou moukou. Na pánvi s olejem smažte bramboráky z obou stran dozlatova.

      

                  

Náš výběr z blogu