Risotto s chřestem

Receptů s chřestem jsou spousty, ale chřestové rizoto je záruka kvality a chuti. Využijte sezóny chřestu a uvařte si ho s námi!

Jaké nástroje při přípravě využijete nejlépe:

Chřestové risotto
4 porce
Příprava: 30 minut

Co na risotto?
olivový olej                                                                             
4 šalotky
300 g rýže Arborio
150 ml suchého bílého vína
asi 1 l domácího zeleninového (nebo kuřecího) vývaru
špetka šafránu
sůl a pepř
1 svazek chřestu
60 g parmazánu
40 g másla (asi 2 lžíce)
chilli vlákna na ozdobu 

Jak na to?

  • Šalotky oloupejte a najemno nakrájejte. V pánvi rozehřejte olej a šalotky orestujte. Vmíchejte rýži, zalijte vínem a troškou vývaru. Přidejte šafrán a redukujte při střední teplotě.
                
  • Postupně podlévejte vývarem a míchejte, dokud nebude rýže al dente. Trvá to asi 20 minut. Na poslední 3 minuty přidejte na menší kousky nakrájený chřest a nastrouhaný parmazán. Odstavte a nechte rozpustit v risottu máslo. Rozdělte na talíře a podávejte ozdobené chilli vlákny.

                     

Náš výběr z blogu