Bramborový salát

Uvařte brambory i se slupkou do měkka. Nechte lehce vychladnout, poté nakrájejte na čtvrtky a přendejte do mísy. Uvařte křepelčí vejce, asi 2 minuty, schlaďte je ve studené vodě a oloupejte.

  • 4 porce
  • příprava: 45 minut

Ingredience:

  • 600 g malých brambor
  • 18 křepelčích vajec
  • 1 šalotka
  • 60 g malých nakládaných okurek
  • petrželka
  • 2 lžíce dýňových semínek
  • sůl a pepř
  • dýňový olej

 

Postup:

  1. Uvařte brambory i se slupkou do měkka. Nechte lehce vychladnout, poté nakrájejte na čtvrtky a přendejte do mísy. Uvařte křepelčí vejce, asi 2 minuty, schlaďte je ve studené vodě a oloupejte.
  2. Do mísy přidejte nadrobno nakrájenou šalotku, na malé kousky nakrájené okurky a nasekanou petrželku. Zasypte na sucho opraženými dýňovými semínky a dochuťte solí, pepřem a dýňovým olejem. Promíchejte a podávejte.

TIP:

Pokud máte zauzovací pistoli, pak salát 2 až 3x zauďte pod potravinářskou fólií.

 

Link na produkty pod recept, použité nože:

https://www.noze.cz/kucharsky-nuz-ze-serie-1905-v-delce-26-cm-8194726

https://www.noze.cz/okrajovaci-nuz-se-serie-1905-v-delce

Náš výběr z blogu