Podáváte ke štědrovečerní večeři kapra? A přemýšlíte, že ho letos nebudete smažit? Inspirujte se na blogu a připravte si ho s kaštanovou omáčkou.
Jaké nástroje při přípravě využijete nejlépe?
Kapr s kaštanovou omáčkou
4 porce
příprava: 30 minut + vaření kaštanů
Co na kapra? Co na brambory?
1 kapr (2 větší filety) 600g brambor typu A, B
sůl a pepř sůl
4 šalotky 2 jarní cibulky
50 g másla 1/2 pórku
1/2 pórku 50 g másla
200 ml bílého suchého vína růžový pepř
asi 15 jedlých kaštanů
olej na opražení kaštanů
smetana na šlehání (33%)
šťáva z citronu na dochucení
Jak na to?
Tradiční značka profesionálů - heslo značky Friedr. Dick, které vypovídá o mnohém. Tradice značky Dick sahá více než 240 let do minulosti, kdy roku 1778 Johan Friedr. Dick zakládá dílnu na pilníky. Tímto krokem ovlivní celá pokolení rodiny Dick a profesionální i domácí kuchaře po celém světe.
Přečíst si článekI v letošním roce se uskutečnila kulinářská soutěž pro mladé talentované kuchaře KU Young Chef a my byli u toho! Grande finále proběhlo 12. září 2020 za účasti Jiřího Roitha, zakladate projektu Kulinářské úmění a soutěže samotné.
Přečíst si článekNa eshopu Nože.cz naleznete širokou škálu ocílek, ale k čemu se jaká ocílka vlastně hodí? To bychom vám rádi jednoduše a přehledně popsali v následujících řádcích.
Přečíst si článek