Vepřové s mrkví a bramborami

Připravte si jednoduchou českou klasiku z pohodlí domova podle našeho receptu. 

Jaké nástroje při přípravě využijete nejlépe:

      

Vepřové s mrkví a bramborami

4 porce
Příprava: 2 hodiny

Co na vepřové?                                            Co na mrkev?
1 cibule                                                           1 cibule
500 g vepřového masa (plec)                         500 g mrkve
sůl a pepř                                                        máslo a olej
celý kmín                                                         sůl
sušená majoránka                                           sušená majoránka
                                                                        použijeme ještě máslo a cukr a šťávu z citrónu                                                                      
A co ještě? 
500 g brambor typu A, B
sůl


Jak na to?

  • Oloupejte a nakrájejte cibuli nadrobno. Maso nakrájejte na kostky. V hrnci rozehřejte olej. Orestujte cibuli, přidejte maso, osolte, opepřete, vmíchejte kmín a majoránku. Orestujte. Poté podlijte troškou vody a při střední teplotě duste pod pokličkou. Podle potřeby podlévejte vodou a zamíchejte. Duste, dokud nebude maso měkké, minimálně 1 hodinu.

                                       

  • Mezitím si připravte mrkve. Oloupejte a nakrájejte cibuli. Oloupejte mrkve a nakrájejte je na kolečka. V hrnci rozehřejte máslo s troškou oleje. Orestujte cibuli, přidejte mrkev, trošku osolte, vmíchejte majoránku a orestujte. Při střední teplotě duste pod pokličkou, podle potřeby podlijte vodou a zamíchejte. Duste, dokud nebude mrkev měkká, asi 20 až 30 minut podle velikosti. Poté ji dochuťte šťávou z citronu a cukrem. Zjemněte máslem.

                                     

  • Oloupejte a nakrájejte brambory na čtvrtky. Vařte je v osolené vodě doměkka, podle velikosti asi 20 minut. Podávejte s vepřovým masem a mrkví.   

Náš výběr z blogu